top of page

DEAN VAN OMMEREN

Eigenaar

Dean van Ommeren

Hallo, ik ben Dean van Ommeren, de oprichter en eigenaar van Dutch Filmmaker.

Ik kom oorspronkelijk uit Suriname, een land met als achtertuin een mooi en ongerept Amazone regenwoud. Om mijn passie voor dier en natuur goed te kunnen combineren, startte ik mijn bedrijf gespecialiseerd in het uitvoeren van binnenlandse expeditie reizen: Challenge Travel. Hiervoor had ik een vestiging in zowel Nederland als Suriname.


National Geographic benaderde mij om hun expeditie reis te ondersteunen voor hun allereerste Nederlandse documentaire in Suriname, met als onderwerp het Eilerts de Haan gebergte. Deze ervaring viel beiden partijen goed in de smaak, waardoor er een mooie samenwerking ontstond. Hierna heb ik nog vele jaren persreizen georganiseerd en begeleid voor National Geographic naar o.a. Egypte, Maleisië, Borneo, Kuala Lumpur en de Verenigde Staten.

Het was tijdens deze persreizen dat mijn interesse groeide voor het maken van filmproducties en waar ik ook mijn eerste ervaringen op heb gedaan met project management, regisseren, storytelling en hoe filmproducties daadwerkelijk van begin tot eind gemaakt moeten worden. Dit vond ik een enorm interessante en creatieve uitdaging!

Alhoewel ik nog een paar jaar actief gebleven ben in het uitvoeren van expeditie reizen, bleef het op de achtergrond toch kriebelen dat ik wel verder wilde gaan met het maken van filmproducties. Een paar jaar geleden besloot ik ook daadwerkelijk daar mijn werk van te maken en heb ik Dutch Filmmaker opgericht. We zijn inmiddels alweer een paar jaar en vele mooie filmproducties verder en ik ben nog steeds heel blij dat ik deze stap heb gemaakt

JESSE LOEF

Editor

Jesse Loef (27-06-2003) filmt en monteert sinds hij zijn eerste tablet had al. Vorig jaar september begon hij aan de vooropleiding film bij ‘Open Studio’ te Amsterdam. Daar heeft hij veel geleerd. De wens om meer te leren en door te gaan met de postproductie van film is hierdoor nog groter geworden.


In maart is hij tevens tot de laatste ronde gekomen voor de vakrichting montage bij de Nederlandse Filmacademie. Aankomend jaar zal voor hem in het teken staan van een tweede poging. Zijn wens en motivatie om fictie- documentaire editor te worden is groot.


Zijn expertise ligt bij de montage en color grading voor fictie, documentaire, promoties en entertainment gerichte content.

Jesse Loef.jpg
Film Set

"What would life be if we had no courage to attempt anything?"

Vincent van Gogh

bottom of page